Κεφαλονιά info.com Τα πάντα για τη Κεφαλονιά

Κεφαλονιά Αξιοθέατα

Στη Κεφαλονιά το μόνο βέβαιο για τον επισκέπτη είναι ότι δεν πρόκειται να πλήξει. Εκτός από ένα καταπληκτικό φυσικό περιβάλλον για καλοκαιρινές διακοπές, στη Κεφαλονιά θα βρείτε αξιοθέατα τα οποία θα ικανοποιήσουν κάθε ταξιδιωτική διάθεση και θα σας μαγέψουν.

Το ταξίδι στη Κεφαλονιά ξεκινάει όπως είπαμε με το φυσικό περιβάλλον. Πρώτα απόλα με τις παραλίες της Κεφαλονιάς που είναι από μόνες τους μοναδικά αξιοθέατα. Το έντονο ανάγλυφο του νησιού έχει δημιουργήσει μερικές εκπληκτικές παραλίες. Σε κάθε στροφή του δρόμου θα βρίσκεστε μπροστά σε μια έκπληξη. Μη μείνετε μόνο στα πολύ γνωστά ονόματα, του Μύρτου του Πλατύ Γιαλού ή της Ξι. Τολμήστε λίγα χιλιόμετρα παραπάνω για να σας αποκαλυφθεί μια άλλη όχι τόσο γνωστή, αλλα το ίδιο υπέροχη, Κεφαλονιά. Στη Κεφαλονιά θα βρείτε και πολλά σπήλαια. Σε μερικά από αυτά λόγω των ισχυρών σεισμών έχουν πέσει οι οροφές τους και έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα γεωλογικά φαινόμενα, όπως στο Λιμνοσπήλαιο της Μελισάνθης. Άλλα θα σας εντυπωσιάσουν με τον εξαίρετο διάκοσμο και την ακουστική τους όπως το σπήλαιο Δρογκαράτη.

Στο ταξίδι σας στη Κεφαλονιά ο Αίνος στέκετε πάντα επιβλητικός σε όλες σας τις διαδρομές. Μια επίσκεψη στον Εθνικό δρυμό, αλλά και στο μουσείο της φυσικής ιστορίας, θα σας φέρει πιο κοντά στη Φύση και στην ανάγκη να κάνουμε όλοι μας ότι είναι απαραίτητο για να προστατέψουμε το περιβάλλον

Η μονή του Άγιου Γεράσιμου είναι οπωσδήποτε ένα από τα αξιοθέατα που προσελκύει επισκέπτες από όλο το κόσμο. Προσπαθήστε να συνδυάσετε την επίσκεψη σας εκεί την μια από τις δύο φορές που γιορτάζεται ο Άγιος. Η εμπειρία είναι μοναδική. Όμως και τα υπόλοιπα μοναστήρια της Κεφαλονιάς αξίζουν την επίσκεψη σας, όπως και το μουσείο στη Μονή του Άγιου Ανδρέα.

Τα κάστρα της Κεφαλονιάς, του Αγίου Γεωργίου που υπήρξε και πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς και το Κάστρο της Άσσου, θα σας γνωρίσουν τη ιστορία της Βενετοκρατίας. Ένα ταξίδι στην ιστορία που δυστυχώς στη Κεφαλονιά δεν μπορούν να σας το προσφέρουν πολλές ανθρώπινες κατασκευές καθώς από τους καταστρεπτικούς σεισμούς είναι λίγοστα τα κτήρια που άντεξαν. Όμως τα λίγα αρχιτεκτονικά μνημεία που έχουν διασωθεί και αναστηλωθεί, θα σας μεταφέρουν μνήμες και χαρακτηριστικές εικόνες από τη προσεισμική Κεφαλονιά

Δύο σημαντικά μουσεία το Αρχαιολογικό και το Ιστορικό-Λαογραφικό βρίσκονται στο Αργοστόλι. Δύο από τα αξιοθέατα που αξίζουν τη επίσκεψη σας. Στο αρχαιολογικό θα δείτε τις απαρχές του πολιτισμούς της Κεφαλονιάς που κατοικήθηκε από τα πολύ παλιά χρόνια. Και στο λαογραφικό μουσείο θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μοναδικές δημιουργίες του πρόσφατου λαικού πολιτισμού.

Αφιέρωμα στις παραλίες της Κεφαλονιάς

Αφιέρωμα στις πόλεις και τα χωριά της Κεφαλονιάς

Αφιέρωμα στα μουσεία της Κεφαλονιάς

Άρθρα για αξιοθέατα της Κεφαλονιάς

Σπήλαιο Δρογκαράτης

Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνη

Κάστρο Αγίου Γεωργίου

Κάστρο της Άσσου

Τάφοι Μαζαρακάτων

Καταβόθρες - Αργοστόλι

Φανάρι των Αγίων Θεοδώρων

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ