Κεφαλονιά info.com Τα πάντα για τη Κεφαλονιά

Κεφαλονιά Διακοπές


Η Κεφαλονιά είναι ένα πολύ ιδιαίτερο νησί. Αυτή η ιδιαιτερότητα κάνει την κεφαλονιά ιδανική για διακοπές κάθε είδους.  Στο μόνο που ίσως υστερεί η Κεφαλονιά είναι η έντονη νυχτερινή ζωή που θα συναντήσετε στις διακοπές σας σε άλλα ελληνικά νησιά. Όμως αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό,  καθώς πολλές φορές  η έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα σε σχέση με την νυχτερινή διασκέδαση που προσπαθεί να προσελκύσει τουρίστες που αρέσκονται μόνο σε αυτό, οδηγεί σε παραμόρφωση των τοπικών πολιτιστικών  χαρακτηριστικών.

Έτσι ο τόπος μπορεί να κερδίζει μερικά χρήματα παραπάνω για μερικές σεζόν αλλά χάνει σε βάθος χρόνου πολλά περισσότερα. Πιστεύω ότι στο Ιόνιο τα παραδείγματα του Λαγανά στην Ζάκυνθο και του Κάβου στην Κέρκυρα μπορούν να σας δείξουν τι εννοώ. Τέτοια ακραία παραδείγματα δεν θα βρείτε στην Κεφαλονιά και αυτό είναι προς τιμήν της και προς τιμή των επιχειρηματιών του τουρισμού.

Η τουριστική ανάπτυξη στην Κεφαλονιά στηρίζεται σε άλλο μοντέλο και αυτό την κάνει διαφορετική.  Το πιθανότερο είναι ότι η διαφορετικότητα της Κεφαλονιάς επιβάλλεται και από την πολιτισμική της παράδοση αλλά και το φυσικό της περιβάλλον. Στις διακοπές που θα κάνει κάποιος στην Κεφαλονιά το σίγουρο είναι ότι δεν θα πλήξει.

Υπάρχουν αξιοθέατα και δραστηριότητες που μπορούν κρατήσουν τον επισκέπτη σε εγρήγορση για πολλές μέρες.
Σε αδρές γραμμές η Κεφαλονιά διαθέτει μοναδικά κάστρα και αρχαιολογικούς χώρους, εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον  με τον  ορεινό όγκο του Αίνου να κυριαρχεί και τα υπόγεια σπήλαια να δίνουν ένα διαφορετικό τόνο. Ενώ τα αξιοθέατα θρησκευτικού ενδιαφέροντος είναι από τα ατού του νησιού. Για την διαμονή και τις μετακινήσεις σας δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα παρόλο που η Κεφαλονιά είναι μεγάλο νησί, οι αποστάσεις αντιμετωπίζονται. Σε όλα αυτά αν προσθέσετε και τα τοπικά προϊόντα, είναι σίγουρο ότι οι διακοπές σας στην Κεφαλονιά θα είναι αξέχαστες.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ